Merian Bruker

En populær urt i Middelhavet og Midtøsten, er merian en flerårig urt, botanisk kjent som Origanum Majorana. Et høyt nivå av antioksidanter, kombinert med sin søte, furu smaker gjør denne urten et absolutt må ha på kjøkkenet. Men det er mer merian bruk enn bare å bruke det til matlaging.
Merian
Merian er en flerårig eviggrønn busk. Det er lavtliggende, ca 30-70 cm i høyde med lyse grønne, ovale blader som har en furu som citrusy duft. I sommer lille hvite, rosa eller lilla blomster blir produsert. Det er i utgangspunktet tre typer merian:; Sweet merian, botanisk kjent som Origanum Majorana, Wild merian, botanisk kjent som Origanum vulgare, Pot merian, botanisk kjent som Origanum onites; Merian Bruker
Merian urten brukes til kulinariske, medisinske og til og med symbolsk formål. En populær urt som brukes av gamle grekerne og romerne, den brukes i stede ganger for sin ernæringsmessig rike så vel som oppkvikkende og rejuvenatory verdier. Alle deler av anlegget, bortsett røttene, brukes, blomstrende hoder, blader og frø.
Hva er merian brukes i matlaging:? Det er stort sett den søte merian brukes til matlaging formål. Bladene kan brukes friske eller tørket, med den ferske samt tørket ha en litt annen konsentrasjon av smaken. Med unntak av desserter, er merian blader og blomster brukes til å smaken retter. Det fungerer spesielt godt med kjøtt og fisk mat, som denne urten kan smaken dem uten overveldende kjøttet smak. De kan legges til grønnsaker under matlaging. Fersk aromatiske bladene kan bli lagt til som garnityr i salater, stuinger, supper og kjøtt stuffing.
Hva er merian brukes til:? Merian har slimløsende og styrkende egenskaper. Som et utmerket slimløsende, kan en damp innånding med frisk merian blader hjelper fjerne slim fra lungene og behandle en sår hals. Gargling med varmt vann sivet med friske blader kan også bidra til fortgang helbredelse for trost og betent tannkjøtt. Bruk av merian te er en anbefalt hjemme bøte for bronkitt og sinus.
Det hjelpemidler i fordøyelsen ved ikke å ikke stimulere appetitten, men gi lindring fra gass, luft i magen og magekramper. Å være et sentralstimulerende det fungerer som en tonic til å hjelpe overvinne følelsen av tretthet. Bladene og blomstene brukes til å trekke essensielle oljer. Å være smertestillende og antiseptisk, er merian essensielle oljen brukes til behandling av blåmerker og kutt. Oljen brukes også i et bredt spekter av hudpleieprodukter som hud krem ​​og lotion, body vasker og såper.
Hvordan bruke merian: Bruke merian er enkelt. Friske bladene kan knuses med hånd eller hakket og lagt til en rekke måltider. Tørkede blader kan også brukes på samme måte. For å lage urtete eller ved inhalasjon formål, blader sive ut varmt vann. Tilsett noen dråper merian eterisk olje inn i krem ​​eller kroppsvask.
Hvis du er interessert i å vite hvordan å dyrke og bruke merian, kan du bruke friske blader eller hjemme lagret seg, er det enkelt. Man kan begynne merian med frø, bartre borekaks samt deling av root baller i våren. Forbered jord opprettholde pH mellom 6,5 og 7,5. Jordsmonnet bør blandes med organisk kompost og må være godt drenering. Grow dem enten i full sol eller i delvis skygge. Med blader høyre hånden nyte alle merian bruker.