Økende Corn

Smaken av sukkermais blir stekt eller dampet, wafting gjennom kjøkkenet på kalde vinterdager er nok til å varme hjertet ditt. Og når de er plukket rett fra hagen, vel, ingenting slår den gleden. Fersk mat bringer til bordet enestående smaken, smak og aroma, er fersk mais intet unntak. Hvordan gjør man gå om å få denne smaken, er godt voksende korn i hagen din beste og den raskeste måten å gjøre det. Før vi kommer ned til "hvordan å dyrke korn ', litt om mais anlegget selv.
Corn Plant; En stor avling anlegg, mais er en rekke av mais og en svært populær grønnsak. Corn dyrking er over 8.000 år gammel. Primært, en innfødt årlige gress teosinte, har det vært domestisert til en spiselig frukt. Det 20. århundre så et hopp i korn produksjon som folk ble mer interessert i de helsemessige fordelene det som tilbys, som en helhet grønnsak i tillegg fersk eller tørket korn. Et stort antall sorter og hybrider ble innført i et forsøk på å lage mais og gi mer uniformerte, bedre kvalitet og sykdom resistent. Kornet vi ser i dag er utviklet fra teosinte planter som hadde den største mengden av spiselige frø. I motsetning til avsender sin, den teosinte, som hadde svært skjøre frø komprimering, er det utviklet kornet tett bundet til cob. Den enkelte korn kornet er kjent som korn-kjernen, som består av harde og myke stivelse. Som det er monocot, kornene er til stede i et likt antall rader på cob som er tett innpakket i blad kalt skrelle og pistillate blomster kjent som silke. Skall er generelt forkastet før matlaging kornet.
Økende Corn; Å vokse mais hjemme, kan man velge mellom flere forskjellige mais varianter, hver med sin unike smak og plante vokser vaner. Jeg har gitt en generell form for informasjon i forhold til økende mais i små hager. Økende korn i containere for de som prøver å forvalte på en liten plass følger den samme prosessen med å vokse mais listet nedenfor. Bare pass på at du har en stor beholder og ikke mengden plantene dine. Les mer på container hagearbeid.
Formering: Økende korn fra frø (tørket kjerner) er den eneste måten å starte dem. Man kan kjøpe et bestemt utvalg eller samle og lagre fra fjorårets avling. Samle frø fra en frisk modnet cob, og tørk dem godt. Oppbevar dem i en tett container på et mørkt kjølig sted.
Jord Forberedelse: Corn vokser veldig bra i godt drenert fruktbar jord. Drenering er veldig viktig for vekst, og for å sikre at frøene ikke råtner. Sikre nok hull i beholderen slik at tilstrekkelig drenering. Jordas pH balanse bør være mellom 6,0 til 6.5. Sow frø (kjerner) forsommeren, direkte i planlagte plasseringen på flere rader, ett tomme dyp, og 5-8 inches hverandre. Jorda bør være godt matet med organiske kompost. Fukt jorda godt, og holde det fuktig inntil du ser spirer i en ukes tid. Corn bør plantes på nærhet i en gruppe for å lette pollinering.
Vanning: Kornet Anlegget krever hyppig og rikelig med vann for å produsere full, sunn Cobs / ører. Som korn er en sommer avling, og en rask dyrker, derav den trenger mye vann. Tilstrekkelig vann sørger for at kjerner på Cobs blir saftig og plumply. Mangelfull vann vil wilt bladene, og stunt størrelsen på korn Cobs. Corn har grunne røtter, så har en tendens til å tørke ut raskt. Mens vanning, sørge for at vannet ikke kommer på dusker, å produsere kjerner på cob, pollen fra duskene må falle på korn silke.
Gjødsling: Corn liker nok av nitrogen gjødsel. Et vanlig feed av flytende nitrogen gjødsel bør brukes jevnlig i sin topp vekstsesong. Test din jord krav før du legger til nitrogen tiltaket, vil det overflødige brenne ut anlegget. Side kjole mellom radene.
Sykdommer og skadedyr: Corn er primært påført av sote, blad sykdom på planter og Stewart's sykdom. Anthracnose (en slags blad Blight) kan kontrolleres ved å behandle frøene før såing med et lite dryss av Thiram eller Captan. Skadedyr som rutinemessig angripe kornet anlegget inkluderer mais borer, loppe bille, mais earworm, osv. De fleste av dem spiser bare rett gjennom korn cob. Bruk av spesifikke germicides vil forhindre disse sykdommer og skadedyr fra skade anlegget. Mens sprøyting noen insektmiddel, må du unngå sprøyting av mais, om mulig. En korn full av insektmidler blir usunt å konsumere. Bruk dyrket korn varianter som de er mer motstandsdyktige mot å bli angrepet. Les mer på tips på å vokse mais.
Når du er ferdig vokser korn, er det på tide å høste den. Corn bør høstes til rett tid til å nyte smaken. Klem øret, om det føles plumply, trekke en skrelle tilbake, og stikk et kernel, hvis saften er melkeaktig, er den klar for høsting og for å nytes!