Daylily pærer

Daylilies tilhører slekten Hemerocallis, slekten stammer fra de greske ordene ????? __________________________,___________________________ og ___________________ betyr dag og vakre, henholdsvis. Og tro mot sin mening, daylilies er vakre med hver farge utvide vibrancy sin. Hva gjør daylilies forskjellig fra andre liljer og medlemmer av sin egen slekt er at de fleste sorter blomstrer ved soloppgang og wilt bort ved solnedgang, bare for å bli erstattet av en annen fra klyngen i flere uker. Man kan også få noen natt bloomers fra denne familien.
Daylily pærer
Native til Asia, daylilies er populære landskapsforming flerårig blomster, med et omfattende utvalg av hybrider og sorter, med farger som gult, oransje, rosa, rød, lilla, blå, fersken, aprikos, hvit og pasteller, og rikelig med nyanser i mellom . Daylilies kan være enkel eller dobbel petaled, med striper eller nyanser og mye mer blander. De vanligste fargene er gul og oransje, og kan bli funnet voksende klinkende i veikanten. Kvaliteten på pærene avgjør kvaliteten på blomsten, så må man sørge for at daylily pærer er sunt. De kan være runde, ovale eller avlange i formen. De fleste barnehager vil enten selge deg pæren som er i en semi-sovende tilstand med noen ulike tørkede røtter, eller potted pærer som har spiret få blad skudd. Det er best å kjøpe pærer som ikke har vært forankret. På denne måten kan man sjekke for sin kvalitet.
Hvordan Plant Daylily pærer
Velg lyspærer som per den fargen du trenger, med et så bredt spekter, kan man eksperimentere med mye farger. Daylilies er også egnet til container hagearbeid. De kan dyrkes i USDA anlegget hardiness soner 1 til 11, som gjør dem tilpasses de fleste typer klimaer. De kan plantes om våren eller veldig sent på høsten og de blomstrer fra tidlig vår til frost, avhengig av kulde i klimaet.
Daylily pærer planting, enten i bakken eller potter, bør gjøres i jord som er porøs for å lette luft og lys bevegelse for pærene. Jorda bør også være godt drenering og godt blandet med organiske kompost. Daylilies nyte solen, så aldri plassere dem på skyggefulle steder. Grav et hull i løs jord til en dybde som skal kunne romme hele pærene med roten masse uten at det får bøyd. Hvis vokser i klynger og plante løkene lag 15 inches hverandre. Spissen av pæren skal stikke utenfor jorda. Lag en Berm rundt pærene, og forsiktig helle vann. I en gryte, hell vannet mot ytterste siden av potten. Vann nok til å fukte jord, vil overskytende sette råtne i pærene.
Legg til litt flytende gjødsel når knoppene begynner å ta form. Et vanlig feed er ikke nødvendig. Ugress konkurrerer med pærer næringsstoffer svært aggressivt, så sørg for at du de-weed området regelmessig. Når blomstringen sesongen er over, fjerner deadheads. Hvis du ikke ønsker å fjerne og lagre løkene, kuttet tilbake blomst stengler og gamle blad veksten ned til bakken, og dekke med mulch i vintre. Bioklipp vil holde pærene varm og hindre den i å fryse. Frozen løker i bakken er generelt utsatt for soppvekst. Les mer på typer mulch og tips for mulcherfunksjon.
Hvordan Store Day Lily pærer for Winter
Bevaring av daylily blomsterløk gjennom vintre vil påvirke deres flower show neste sesong. Så fangst og lagring av dem bør gjøres med forsiktighet. Når blomstringen sesongen er over, grave ut pærene. Dette bør gjøres forsiktig, må du grave ut utstyret ikke vondt eller skjære gjennom pærer. Ved hjelp av hånden din, kan du prøve å forsiktig skille pærer og løsne all jord fra det. La pærene i skyggen til tørk i et par dager, støv dem lett med anti-sopp-pulver. Sett løkene i en stor mesh bag, og lagre dem for vinteren i et kjølig, tørt sted. Fortsette å se på dem innimellom for å sikre at ingen fukt sett rundt dem. Når neste planting sesongen er rundt hjørnet, ta dem ut og sol dem for en dag før planting. Les mer på daylilies planting.
Å ta vare på dine daylily løkene under lagring eller plante dem vil sikre sunne, levende farger blomstrer i klynger som legger nåde til blomsterhage i uker på.