Narsissistisk mor

Speil, speil på veggen,, som i landet er den vakreste av alle?
Queen Mother i animasjonen Snow White.
De fleste definisjoner av narsissisme definerer det som en overdreven fascinasjon med seg selv som trives på selv-kjærlighet, forfengelighet, og konstant behov for tilfredsstillelse. Det antas å være en personlighetsutvikling lidelse. Begrepet narsissisme er avledet fra det greske mytologiske karakter, Narcissus, en kjekk gresk ungdom som ble straffet for å avvise nymfen Echo's desperate fremskritt. Han ble forbannet til å bli forelsket i sitt eget speilbilde i et basseng med vann, og da han var ute av stand til å fullbyrde sin kjærlighet, skiftet han til en blomst i denne sorgen. Den gule fargede blomster er oppkalt etter ham; Narcissus. Mens en viss narsissisme er viktig i oss, å få oss til å føle godt om oss selv, forklarer det problemer når det blir en uatskillelig del av vår identitet. Denne egenskapen er spesielt traumatisk for barn som må håndtere en narsissistisk mor. Les mer om narsissistisk personlighetsforstyrrelse.
Narsissistisk mor, som barnet er født, så moren. Det er ingen benekte det faktum at en mor spiller en viktig rolle i et barns oppvekst. I de fleste normale sett ups, er en mor som gir næring til barnet med uselvisk kjærlighet og omsorg. Nå forestille seg et scenario der et barn har hele tiden "søke" for mors kjærlighet, eller enda verre håndtere rollen reversering. Selv om intelligente kvinner, er en narsissistisk mor følelsesmessig umoden, og ute av stand til å gi barnet et sunt miljø, fordi de er for oppslukt av å hevde sin egen overlegenhet eller betydning.
Narsissistisk mor karaktertrekk; Hvordan kjenner man en narsissistisk mor, et lite barn kan ikke. For små barn er det en vanskelig tid som de ikke kan forstå hvorfor moren elsker dem bare når hennes tilstand er oppfylt. En narsissistisk mor ønsker å bli tatt vare på, bortskjemt og bortskjemt, av "barnet", og det er det de gjør til sine små barn, trene dem til å imøtekomme deres ønsker og innfall. Barna blir tvunget til å reversere roller, og den kjærligheten de får avhenger av hvor mye de er villige til dusj på sine mødre. Et barn som bor med en narsissistisk mor har hele tiden bevise at hun / han er verdt mors kjærlighet. En av de mest alvorlige konsekvenser av å ha en narsissistisk mor er at barnet vokser opp i en voksen full av komplekser og personlighetsforstyrrelser, eller kanskje snu narsissistisk selv.
En narcissist mor ser seg selv som perfekt, kan hun forvrenge sannheten i prosessen, spesielt mens bærer barnet ned. Et fellestrekk sett blant narsissistiske individer er at de ikke liker noen å bli hyllet foran dem, ingen ros for sine barn også. Og Gud forby, er barnet rost, en misunnelig narsissistisk mor er helt i stand av avtagende eller nedverdigende sitt barn. Hun vil ikke krympe i hennes behov for å føle seg overlegne, samtidig som barnets evne. For en narcissist mor, er barnet der for å tjene bare én hensikt, for å etterkomme hennes behov, ellers barnet ikke eksisterer. De nekter å anerkjenne barnet som et individ som har sine egne behov.
En narsissistisk mor mener at hun alene har krav på alle de kjærlighet og hengivenhet. Psykologer som har behandlet kvinner med denne lidelsen har rapportert at en narsissistisk mor konkurrerer med sitt eget barn for ektemannen sin og familiens oppmerksomhet. De forventer fordelaktig behandling og fullstendig overholdelse, noe trass vist av barnet resultatene i raseri og utnyttelse. Hva synes som en årsak til bekymring for barnets omsorgspersoner er at en narsissistisk mor er helt i stand til seksuelt misbruke barnet å få det "føles bra faktor". For å forstå narsissisme bedre, les narsissistisk personlighetsforstyrrelse årsaker og narsissistisk adferd.
Hvordan forholde seg til en narsissistisk mor er et vanskelig spørsmål å besvare. Inntil barnet vokser store, de virkelig ikke vet hva de arbeider med. Derfor er det opp til familie, venner og lærere til å gjenkjenne en narsissistisk mor, og hjelpe begge, moren og barnet, for et barn som er fratatt en normal barndom, vil i sin tur bli fratatt være en normal voksen.