Endring av Etternavn

Endre navnet er et grunnleggende juridisk handling anerkjent nesten alle de juridiske systemene rundt om i verden. Navneendringen er ikke bare begrenset til å skifte fornavn, og innebærer endring etternavn også. Det er en utgangspunktet en prosess hvori et individ får en mulighet å forandre hans / hennes etternavn dvs. etternavn, som han / hun hadde ervervet ved fødsel, gjennom et juridisk rammeverk. I fleste tilfellene, kommer endring av etternavnet bare inn bildet etter ekteskap. Men, å bytte etternavnet til mindreårige etter adopsjon eller separasjon av foreldre er heller ikke uhørt. Hele prosessen er involvert i endring av etternavn kan være avhengig av flere faktorer, inkludert ditt område av jurisdiksjon og grunnen til at du ønsker å endre navnet. Når du er ferdig med prosedyren med å bytte etternavn lovlig, må du varsle noen myndigheter, og gjennomgår visse formaliteter å endre navn i ulike dokumenter, som Green Card og pass.
Endring av siste navnet på Green Card; For å endre etternavn på Green Card, har en person å bevise at hans / hennes etternavn er endret lovlig. Mengden av lovverket som er involvert i å endre etternavn på grønn Card er forholdsvis mindre. Du må fylle ut og sende inn skjema I-90, sammen med som du vil også måtte inkludere en kopi av ordren utstedt av domstolen, slik at den nevnte personen til å endre hans / hennes navn lovlig. Hvis du endrer etternavnet ditt etter ekteskap, kan du inkludere vigselsattest som bevis for navneendring.
Endring av Sist Navn på Passport; Som manglende Green Card, vil du krever alle juridiske dokumentene for å endre etternavnet i passet også. Disse dokumentene kan muligens omfatte domstolene rekkefølgen, som gir deg tillatelse til å lovlig endre navn, eller til og vigselsattest kan være nødvendig. Neste du må skaffe riktig skjema som kreves for navneskiftet prosedyren. Det finnes utgangspunktet to former - DS-5504 for personer som mottok deres pass innen siste ett år, og DS-82, for individer som mottok deres pass en året før. Du må fylle ut dette skjema og sende det inn, sammen med nødvendig dokumentasjon, som kan omfatte kopi av visse dokumenter og / eller bevis på statsborgerskap.
Du kan lese mer om:; Hvordan Endre Etternavn Legally; Hvor å Endre Ditt etternavn, endring av siste navnet på fødselsattesten; Endring av etternavn for mindreårige normalt kommer inn i bildet når barnet blir adoptert av noen, eller når foreldrene skiller og omsorgen for barnet er gitt til noen av dem. Som forelder til vokteren av barnet, må du gå gjennom en rettslig prosess og få endring av etternavnet godkjent fra domstol. Når retten godkjenner navneendringen juridisk, må du kontrollere at du starter endring av siste navnet på fødselsattesten også. Dette kan gjøres ved å varsle Office of Vital Records i staten eller land der barnet var født, og følge den opp med nødvendige formaliteter. Disse formaliteter kan avvike fra stat til stat. For eksempel, dersom barnet ble født i California, vil du trenger for å fullføre og sende inn skjemaet VS-23. Les mer om hvordan du endrer barns etternavn.
Som vi sa tidligere, framgangsmåten endre etternavnet om forskjellige dokumenter kan variere fra ett sted til et annet. Majority mennesker føler at endring navnet lovlig er en lettere oppgave, sammenlignet varsling myndighetene og skiftende navnet i ulike dokumenter. Dette er imidlertid ikke i det hele tatt en kjedelig oppgave, spesielt hvis du er godt bevandret med grunnleggende formaliteter som kreves for å initiere endring av etternavn.