Makar Sankranti Feiret i India

14 januar: Den mest auspicious hinduistiske festival av Makar Sankranti blir feiret i forskjellige deler av India. Borgerne i India ble møtt av nasjonens president Pratibha Patil og statsminister Manmohan Singh onsdag i anledning Makar Sankranti, Lohri og Pongal.
Lohri ble feiret på onsdag og Makar Sankranti og Pongal blir feiret torsdag. Statsministeren hilste nasjonen og sa, Festivaler feire ferske høsting og understreke viktigheten av deling i våre liv. Han la, De markerer begynnelsen på en auspicious periode av året. Måtte festivaler bringe velstand, lykke og glede for alle.
Presidenten sa i melding henne, På lykkebringende anledning Makar Sankranti og Pongal, forlenge jeg min hilsener og gode ønsker til all mine medborgere. Hun har også lagt til, Makar Sankranti og Pongal er uttrykk for den følelsesmessige enhet som er Indias styrke. Disse er dager av stor festlighet og glede.
Presidenten på en håpefull notat sa, May disse festivalene binde hver en av oss i broderlige kjærlighet og hengivenhet og inspirere oss å arbeide for samhaldet, fremgang og velvære nasjons våre.
Ca 5 millioner mennesker har trengsel til Maha Kumbh, i hellige byen Haridwar for ett dukkert i hellige Ganges i anledning Makar Sankranti, festival av innhøsting. Maha Kumb vil ende 28. april. Folk over hele India feirer festivalen høsting i henhold til deres tradisjoner og kulturer.