Hvordan Wire Three Way Switch

Tre-veis brytere er foretrukket disse dager som de kan styre lys, dimmere og beholdere fra to forskjellige punkter. For eksempel kan en lyspære installert på soverommet slås på eller av, ikke bare fra soverommet, men også fra kjøkkenet eller stua. Selv på en liten vei, men de tre måten skifter jobb å gjøre livet lett og komfortabel. Derfor vurderer installasjon av tre-veis brytere i hjemmet, garasjen, etc. er en klok idé.
For å installere eller ledninger tre måten brytere, trenger du ikke kalle en profesjonell. Du kan gjøre det enkelt på din egen hvis du har noen grunnleggende verktøy og VVS ferdigheter. Materialene som kreves for dette formålet er en sterk treveis bryter, isolerte elektriske kabler, kniv, wire strippere, sort tape, og jording skruer. Følg instruksjonene på "hvordan man wire treveis bryter 'gitt nedenfor for å installere en på ditt hjem.
Instruksjoner om hvordan du Wire en tre veis elektrisk bryter
Trinn 1: Ledningsnett en treveis bryter, kan kreve enten en 14-3 eller 12-3 m / jordkabel. Valget av kabelen størrelse avhenger av lasten som vil bli trukket i kretsen. Hvis du ønsker, kan du kontakte en elektriker eller en elektrisk inspektør for å finne ut informasjon om riktig dimensjonering. The 14-3 m / jord kabel har tre ledere. Disse er hvit, rød og svart i fargen. Alle disse tre kablene er godt isolert fra utsiden.
Trinn 2: Slå av sikringene før du begynner arbeidet med kabling en treveis bryter. Du bør kontrollere om leveranse av elektrisitet har blitt stoppet i kretser eller ikke ved hjelp av en elektrisk tester. Kontroller at det ikke er elektrisk strøm som kjører i kretsen for å forenkle din arbeidsdag og minimere sjansen for forekomst av uhell.
Trinn 3: Du finner tre terminaler i et treveis bryter. En av dem vil bli merket som "vanlig". Resten av terminalene vil bli merket som "reisende". Du skal koble den vanlige terminalen med en svart eller rød tråd. Den svarte eller røde tråden er også kjent som hot wire. En av de reisende er ment å være hekta på varme wire fra den elektriske kilden. Den andre reisende må hekta på varme ledning fra lampen som lyset, takvifte, dimmer, etc.
Steg 4: Nå er det på tide å koble de reisende av en bryter som for de andre. Du trenger ikke følge noen spesiell rekkefølge når dette gjøres. Men pass på at alle ledningene er fast og hektet godt. Dette vil hindre deg i å rette opp ordningen med treveis bryter også ofte.
Steg 5: Sørg for at du vikler svarte elektriske bånd rundt endene av alle kabler. Dette vil minne deg og andre om faren i røff håndtering av disse elektriske kabler som berøre kablene med våte hender.
Ovennevnte anvisninger er gjeldende på "hvordan man wire tre måte dimmer bryteren? ',' Hvordan wire tre måten lysbryter? ' og "hvordan å wire tre måten fan bryteren? '. Ved å gå gjennom alle instruksjonene på "hvordan man wire tre måten brytere", må du ha fått vite at denne oppgaven til wire tre måten krets trenger ikke mye fysisk arbeid, men oppmerksomhet og omsorg fra deg. Erstatt normale brytere med tre typer vei, og nyte et liv i komfort og brukervennlighet hjemme, kontor og selv i garasjen.