Slik Grow Peanuts

Sunn peanøtter, men kjent som en mutter er egentlig ikke en nøtt. Det er faktisk en legume som tilhører Fabaceae familien. Botanisk er det kjent som Arachis hypogaea, og er innfødt til Sør-Amerika, Mexico og Mellom-Amerika. I dag er det en av de mest kultiverte belgfrukter verden over; 34,43 pluss millioner metriske tonn, årlig. En svært lønnsom kommersiell avling, vokser det i regioner som har lange somre og regn. Hvis dette er den type klimatiske region du bor i, deretter "hvordan å dyrke peanøtter" er en artikkel du må lese.
Peanut Planter, av de tusen culitvars tilgjengelige, er kun noen få i dag dyrket, som de er overlegen i kvalitet og produsere en utmerket avkastning. Forskjellige varianter kan være preget av deres forgreninger vane og gren lengde, i utgangspunktet de vokser i to anlegg former; haug og løper. Bunch varianter vokser oppreist, mens løpere vokser nær bakken. En årlig urteaktig, peanut anlegget har svært slank stilkene, med blader som er motsatte og finnete med fire brosjyrer. Blomstene, som blir til peanut er ert-formet. Hva er unormalt med peanøtter veksten vane er det blomster over bakken, men frukt under bakken, noe som betyr blomstene bæres på sart stammer nær bladfeste, men flytter inn i bakken for å modne. Ved forfall, frøet pels som kalles mesocarp, endrer farge fra hvit til brun, inneholder den i seg, pods, to eller tre, med hver pod inneholder en kjerne (peanøtter). Kjernen er ovalt.
Hvordan Grow Peanuts, Når du bestemmer på rekke peanut du ønsker å vokse, sitt beste for å få litt kunnskap om planting sin og etter omsorgsbehov. Hver plante har sin egen såing og innhøsting perioden. Primært fire variantene av peanøtter er dyrket i USA, Runner, Valencia, Virginia og spansk. Kommersielt er alle sår til høsting gjøres mekanisk. Denne informasjonen er spesielt for hjem dyrkere. Les mer om hvordan vokser peanøtter gjør.
Jord, Peanuts som jord som er løs og rik i kompost, et program av organisk kompost under såing og rundt sin blomst blomst tiden vil hjelpe dem å lage en god avkastning. Det er viktig at jorda ikke vann beholder, gjør vannet beholde jord jorda kompakt og begrenser luftstrømmen til røttene, foruten dette, er løs jord avgjørende for pods å begrave seg selv og vokse. Till jorda flere inches dypt, for å sikre god drenering. Hvis jord fortsatt har drenering problemer, noe heve sådde radene. Jordsmonnet pH nivået skal opprettholdes på 5,5 til 7,0.
Såing, Peanøtter kan kun spres gjennom deres frø, peanut selv. Hvordan å vokse peanøtter fra frø, er det enkelt, kjøpe sunn peanøtter, eller samle dem fra fjorårets avling og lagre dem godt. Frøene er utsatt for grønne sopp, så støv dem med et soppmiddel før sådde dem. Den beste tiden å så peanøtter i hagen er ca 3 til 4 uker etter siste frost datoen, tidlig på våren. Peanøtter har en 120-140 dag vekstsesong, vinter, tidlig eller sen bør ikke være en del av denne sesongen. Sow individuelle peanut frø ett femtinitti inches dyp, og seks-syv inches hverandre. Radene bør være minst to meter fra hverandre. Vær forsiktig mens såing, ikke kompakt jord med føttene eller hånd. Økende peanøtter i containere kan også gjøres hvis du vil ha en liten avkastning, og velg en beholder minst 60 cm bred og 20 cm dyp.
Etter såing Care, Vann jorda godt, enten strø, eller la vannet mellom radene, inntil radene er fulle. Frøene spirer i løpet av en uke eller så. Hold jorden fuktig hele tiden. De vokser ganske fort fra det tidspunkt de spire. Noen råd å knipe de viktigste stammen teknikken til å rette mer stengler. Mer stilkene, mer blomstene. Erten liker gule blomster vises på sommeren, blomstene er selv pollinerende. Når du ser blomstene, gjødsle eller legge organiske kompost til jord. Unngå nitrogen gjødsel. Weed rundt anlegget, ugress konkurrerer om næringsstoffer. Till jorda for å gjøre det løs. Dette bør gjøres forsiktig, uten å forstyrre den grunne peanut røttene. Blomstene finner løs jord lett å trenge inn for modningen seg inn frukt. No beskjæring er nødvendig for peanut planter.
Høsting, Du vet at din peanøtter har nådd modenhet når bladene blir gule og begynner å visne, vanligvis fire måneder etter såing. Når du ser bladene gule, fortsetter vanning, halvparten av det du vanner de siste månedene. Stopp vanning et par dager før du planlegger å punge ut plantene. Løsne jorda rundt hver plante og rykke forsiktig. Trykk på peanut pod fint å riste vekk overflødig jord, og plassere dem inn i en skyggelagt område tørke helt ut.
For informasjon om deres ernæringsmessige verdi, se peanøtter helsemessige fordeler.
Den siste etappen av "hvordan å vokse peanøtter hjemme", må du ta ut alle tørket opp jord. Store peanøtter enten med skjell intakt eller skall dem. Oppbevares på et kjølig, tørt og godt ventilert sted. Nyt dem stekt, og med et dryss av salt.