Scented Geranium

Scented geraniumer himmelsk duftende blomstrende planter som er innfødt til Sør-Afrika. De er veldig lett å vokse både ute og inne i potter og jord. Hvis du planter disse duftende plantene, er du inne for en søt luktende godbit hele året. Men det er også ditt ansvar å beskytte duftende geranium plantene fra frost om vinteren.
Scented Geranium vitenskapelig navn
Det korrekte navnet på duftende geranium er pelargoniums. Disse duftende pelargoniums tilhører samme familie Geraniacea som inkluderer slektene Geranium og Erodium. Det er mange arter som tilhører slekten Pelargonium, få som er parfymert, mens noen er scentless. I løpet av tidlig 1600-tallet, var de duftende pelargoniums brakt fra Sør-Afrika til Nederland og England. Geranier har fem kronblad, men pelatgoniums har kronblader som er ordnet, slik at det er to øverste kronblad og tre lavere petals. Den øvre kronbladene er mer levende i farger og geranier har jevnt dannet og regelmessig avstand kronblader. Begrepet "geranium" er ofte brukt om planter av begge genus. La oss gå inn i detaljer om hvordan å dyrke duftende geranium planter.
Hvordan Grow Scented Geranium Planter?
Scented Geranium planter hører til slekten Pelargonium som frigjør en velduftende aprikos, rose, eple, mynte, sitron, sjokolade peppermynte, lime, citrosa, ingefær, påfugl, kanel, muskat og mange flere aromaer. Du kan få en rekke størrelse, form, farger og duftende duftende Geranium planter som passer din smak. Bladene av duftende geranium planter er også svært fargerik og kan brukes til å lage duftende geranium te og salater.
Scented geranier vokse til en høyde på 1 til 2 meter og kan lett dyrkes i containere og potter til og med hagejord. De følger et anbud flerårig livssyklus og må full sol eller sterkt lys til å vokse. Du kan få duftende geranium sine frø eller stiklinger fra den lokale barnehagen for container hagearbeid eller for hagearbeid utendørs. Da vokser utendørs, bør anlegget dyrkes i en solrik beliggenhet med en loamy, godt drenert jord. Ved potter, bør du bruke leirjord-baserte kompost å vokse duftende pelargonium.
Jorda bør holdes fuktig, ikke tørr eller våt. Du bør vanne planten fra bunnen for å unngå tisse bladene. Den innendørs planter skal fôres med plante gjødsel hver alternative uke. Du kan også mate kalium-rik gjødsel for å oppmuntre blomst vekst. Du kan beskjære plantene i form ved å knipe igjen tipsene i høst og fjerne brukte blomstene. Geranier er utsatt for whitefly angrep, derfor sjekke kutte før du plante dem i ditt hjem. I sone 8 og oppover, er de duftende pelargonium dyrkes som stauder, og bør dyrkes innendørs i soner 7 og lavere. Du kan lese mer på duftende geranium omsorg.
Scented Geranium Bruker
Scented geraniumer brukes i mange forskjellige ting liker scented geranium te, kaker, syltetøy, viner, salver og parfymer. Duftende geranium bladene brukes som smaker og tilsettes en jar av sukker. Laget av løv er dekket med en eller to spiseskjeer med sukker. Så et nytt lag av løv er lagt til og det er igjen dekket med et lag av sukker. Når glasset er fullt, er det å bli holdt på vinduskarmen på solen. Etter noen dager sile ut bladene og du vil få parfymert indusert sukker grunn av duftende blader av geranium.
Parfymert geranium blader og blomster kan tørkes ved å kutte off deres stengler og plassere dem på kjøling rack. Så holder risten på et mørkt sted med god luft sirkulasjon, eller du kan tørke dem i ovnen satt på lav. Deretter ting dem i en musselin pose og bruk som potpourri.
Du kan også bruke parfymert geranium blader til smaken kaker, gelé eller som garnityr ingrediens. Mange herbalist bruk duft Geranium eterisk olje i parfyme, colones og til og med duftende såpe. De er også anbefalt for medisinske formål liker aromaterapi og spa massasje.
Denne var litt informasjon om duftende geranier. Når du vokser et duftende geranium anlegg, vil du bli hekta på den himmelske duften den produserer. Jeg håper du vokser duftende pelargonium i ditt hjem og nyte duften, skjønnhet og fargen på disse søte lukter plantene.