Meksikansk Siste Navn

Hva er de vanligste meksikanske etternavn? Most meksikanske etternavn og deres navngiving system finner sin opprinnelse i Spania. Da de spanske conquistadorene fullført koloniseringen av Latin-Amerika, de fullstendig pålagt deres kultur, normer og tradisjoner på Latin-Amerika. Og blant annet meksikanske ting som finner sin opprinnelse i Spania, er deres navn, deres siste navn og deres navngiving system.
Meksikansk Siste navn
I motsetning til andre kulturer, har en meksikansk (eller en spanjol) to etternavn. Mens i de fleste kulturer, tar et barn opp det siste navnet på enten sin mor eller sin far, et barn i spansk eller meksikansk kultur gis etternavnene til begge. Tradisjonelt et barn ville ta det siste navnet på både hans mors og fars bestefedre, men på grunn av likestillingsspørsmål, at regelen har blitt overkjørt. Nå barnet kan gis en av de to etternavnene hans far har og en som hans mor har. Mens for enkelhets skyld, kan en person rettes bare med siste navnet på fars som holdes, har det offisielle fødselen navnet fortsatt to etternavn.
La meg forklare dette ved hjelp av et eksempel. Anta Raul Perez (fars etternavn) Gonzales (mors etternavn) og Maria Alonso (fars etternavn) Lopez (mors etternavn) har en sønn som heter Francesco, vil han adoptere etternavnet til både hans bestefedre, dvs. Francesco Perez Alonso. Mens denne er en gammel tradisjon, kan Francesco eller hans foreldrene velge å gi ham et etternavn en av Perez og Gonzales (fars side) og en av Alonso og Lopez.
Det er også interessant å merke hvordan Hispanic etternavn har utviklet. Spansk etternavn kan utledes på flere måter. Oftest slektsnavn er patronymikon eller matronymic. De er utledet ved å bruke navnene deres fedre / mødre og legge til "ez / es» på slutten av navnet. Derfor 'Sanchez', vil bety sønn av "Sancho" og "Marquez 'ville bety sønn av Marcos' og så videre.
Andre etternavn kan være yrkesmessig. Således en mann kalt Ricardo Guerrera kan bety noe sånt 'Ricardo Warrior', eller Lisandro Molinero ville bety «Lisandro Miller '. Noen etternavn beskrive vedkommende. Jose Delgado kan bety 'Jose de tynne en'.
Andre Hispanic etternavnene er geografiske og bære navnet på sted som de er fra. I slike tilfeller, er et prefiks 'de' ofte lagt som betyr 'av'. Så Alessandro Alvarez de Cordoba, betyr at Alessandro familie kanskje være fra Cordoba. Vel minst morssiden.
Her er en interessant øvelse. Anta at du kjente noen person ved navn Fernando Ramirez de Ayala. Hva forteller den deg om ham? Mouse-over svaret knappen for svaret!

Les videre for mer på etternavn betydninger og navn betydninger.
Noen Common Meksikansk etternavn
Her er noen av de vanligste meksikanske etternavn! ; Aguilar, Alvarez, Castillo, Castro, Chavez, Cruz, Delgado, Diaz, Espinoza, Fernandez, Flores, Garcia, Garza, Gomez, Gonzalez, Gutierrez, Guzman, Hernandez, Hierra, Jiminez, Lopez, Martinez, Medina, Mendez, Mendoza ; Morales, Moreno, Munoz, Nunez, Ortega, Ortiz, Pena, Perez, Ramirez, Ramos, Reyes, Rios, Rivera, Rodriguez, Romero, Ruiz, Salazar, Sanchez, Santiago, Soto, Torres, Valdez, Vargas, Vasquez, Vega ; Ikke som disse? Kanskje du liker italienske siste navnene.
Som du kan se Hispanic og spanske etternavn er ganske meningsfulle og fortelle deg noe om vedkommende. Så ville ikke du elske å ha en av disse meksikanske etternavn?