Usunn Relasjonar

Visste du at hver fjerde amerikanske kvinner er overfalt av partner eller eks-partner i livet sitt, uavhengig av rase, etnisitet, sosioøkonomisk status eller yrke og at nesten to millioner kvinner er ramponert hvert år, en hvert 16 sekunder? Mens relasjoner er en integrert del av våre liv som beriker det med støtte, moro og oppfyllelse, usunn relasjoner er en stygg del av våre liv også. De fleste av oss har gått gjennom usunt forhold på et tidspunkt eller annet i våre liv.
Mens våre fartsfylt liv og soppy romantiske Hollywood-filmer tvinger oss å se på forholdet suksess som lett og uanstrengt, er sannheten at alle forhold tar tid, tålmodighet, kjærlighet og pleie. Dette gjelder uavhengig av om det er en relasjon med dine foreldre, familie, klassekamerater, venner eller din kjæreste. Usunne relasjoner kan ikke bare føre til psykisk stress og ubehaget, men kan også forårsake enorme fysiske, psykiske og psykiske skader.
Usunne relasjoner Vs. Sunne relasjoner
Den viktigste delen av enhver sunn forhold er balanse, gjensidig tillit, ærlighet og god åpen kommunikasjon. På den annen side, er en usunn relasjon kjennetegnes av konstant press, kritikk og stress. Hvor mange ganger har vi sett en person koble opp med feil mann eller kvinne og deretter gå gjennom en smertefull breakup? Den stadige stress og press av et usunt forhold er ganske forskjellig fra et sunt forhold hvor du har lov til å ta vare på deg selv, har en god selvtillit, tillit til hverandre, og er ærlig med den andre personen i forholdet.
På den annen side, er en usunn relasjon preget av verbal, emosjonelle og fysiske overgrep. Omsorgssvikt, et behov å endre den andre personen, roping, vold og aggressiv atferd er noe som markerer et forhold som ikke balansert. Her er noen tegn på en usunn relasjon.
Usunn Relationship Signs
En av de viktigste tegn på en usunn og fornærmende relasjoner er at forholdet er bare om den ene personen. Behovene til den andre personen i forholdet, det være seg fysiske, følelsesmessige eller psykiske er ofte udekkede og til og med sett bort fra. Du vet at du er involvert i en usunn relasjon dersom:; Det partneren har urealistiske forventninger, partneren din trenger konstant tilfredsstillelse, føler du at du blir styrt eller manipulert av partneren din, er du forsømmer deg selv eller din partner, føler du en intens press for å endre til den andre personen, Du er fremmedgjort fra venner og familie, eller snarere partneren din tvinger deg til å gjøre det; Du frykter å måtte være uenig med partneren din, partneren din spør deg eller du føler deg presset til å avslutte aktiviteter som du liker, du trenger å rettferdiggjøre handlingene dine, du føler deg forpliktet eller tvinges til å ha sex, du har ikke noe privatliv og er tvunget til å dele med partneren din, din partner er i stadig kritiserer deg for ting, som hvordan du kler, din oppførsel foran andre , du føler en mangel på likestilling og rettferdighet i forholdet, latterliggjøringen til og navnet ringer er en norm, er det viktig å forstå at frykt, sorg og raseri er ikke hva som utgjør en relasjon. Så mens partneren din kanskje ikke fysisk batter deg, han / hun kunne følelsesmessig og mentalt overgrep deg før du er helt avhengig av personen og likevel er det følelsen av å være bundet, sorg og stress.
Les mer på:; usunn Relasjoner skilt; Misbruk Relasjoner: Fakta om fornærmende forholdet, usunn relasjoner med foreldre
Usunne relasjoner kan utvikles i en foreldre-barn-forhold i tillegg. Fra ute av kontroll barnets vispene to dominerende foreldre, kan usunne mønstre i dette forholdet være observert i vårt daglige liv. Faktisk, har jeg sett foreldrene som prøver å mobbe og skremme barn som prøver å nyte seg stille uten engang distraherende foreldrene. Tilsvarende ikke gi barnet nok kjærlighet og oppmerksomhet ved å være langt borte eller fraværende vil skape usunne foreldre-barn-forhold.
Les mer på:; typer barn Abuse, den psykologiske effekten av barnemishandling, usunn relasjoner må unngås for enhver pris, selv om obligasjonene er svært sterke. Selv om du går videre kan være vanskelig for noen, det er et viktig skritt som vil hjelpe deg å bryte syklus av smerte, svik, løgn, eller skylden spillet, og gå videre mot en bedre, mer oppfylle liv.