Calla Lily Care

Det er en god grunn til at calla liljer foretrekkes av bruder over amerikanske og andre vestlige fylker. The calla lilje er en perfekt harmoni av skjønnhet og eleganse. Dette lang stammet blomsten har i sin fold en sjarm så uberørt at ingen andre blomsten kan matche opp. Med bare en liten bit av calla lilje omsorg, kan du ha dem vokser rett i din hage.
Calla Lily, Calla Lily er også kjent som Arum Lily, og botanisk som Zantedeschia. Zantedeschia er en slekt av urteaktige planter i familien Myrkonglefamilien oppkalt til ære for Giovanni Zantedeschi, en italiensk botaniker. Selv om, kjenner som en lilje, er calla ikke en ekte lilje. Native til myrene i det sørlige Afrika, calla lilje i dag er oppført som en populær eksotisk blomst. En svært kommersielt verdsatt blomsten, vokser calla lilje to meter med 15-45 cm lange blader som er en saftig grønne, noen ganger stripete gul. Blomsten kommer i livlige nyanser av oransje, gul, rosa, fuksia, rød, en klassisk hvit og en nær hvitt. Svært store calla liljer vokser bare i hvitt, krem ​​og grønne farger. Noen Callas er grønne også. Formen på blomsten er som en trakt med en gul tynn spadix vokser i sentrum. Sen vår blomstrer, vokser calla lilje er en fornøyelig opplevelse.
Calla Lily Care Instruksjoner, Calla Lily i potter legge en interessant dimensjon til innredning. Potted calla lilje omsorg er svært lik å ta vare på calla vokst utenfor. Den eneste fordelen innendørs calla lilje omsorg legger til er at man kan hindre planten mot frost. Calla gjør det bra i full sol og delvis skygge.
Calla Lily er spredd gjennom rotstokker. De bør startes inne i våren eller tidlig sommer. Plant sunn og fast jordstengler ca to måneder før utbruddet av våren. Calla knoller må plantes på en dybde dypere enn de fleste knollene. Forbered jord med et høyt nivå av torv, mose eller organiske kompost sammen med noen pære gjødsel. Som kala vokser svært godt i myrer, trenger samme grad av fuktighet retentiveness gjentas. Hullet skal være i stand til å være dypt nok til å dekke hele roten ballen, og i blomsterbed fordeles ved 10-12 inches hverandre. Hold jorda godt misted og diffus belysning å spire knollene.
Når rotstokker begynner å vokse røtter og skyte blader (minst to) transplantasjon the calla liljer knollene utenfor. Hvis du planlegger å dyrke dem i kasser og potter, spire knollvekster med samme metode. Klargjør blomsterbed med torv, mose eller organiske kompost. Vann akkurat nok til å sikre at knollene ikke tørker ut. Mate den med flytende gjødsel en gang i måneden, og rett frem måte på utseendet av blomsterknopper. Flower variasjon og klimatiske forhold avgjør blomstrer perioden, innen 60 til 90 dager. Klipp hele stammen for å sette mot en langvarig blomstrende periode.
Calla Lily er svært mottakelig for jordstengler råtne, bakteriell myk råte, grått mugg, agurk mosaikk virus, dasheen mosaikk virus, Erwinia bakterier, etc. De fleste av disse sykdommene og virus lar seg behandle, forutsatt at de er utstilt gjennom blad og stilk gulnet, eller skadet blomst vekst. Calla liljer rhizomes er ikke kaldt hardføre, er derfor vinteren beskyttelse viktig. Innendørs planter kan bli behandlet på kunstig belysning, calla dyrket utenfor kan beskjæres til bakken og mulched på, eller man kan ganske enkelt fjerne knollene når blomster og løvverk Wilt unna. Store rotstokker til neste vår.
Bruk disse blomstene:; Calla Lily centerpieces; Calla Lily Buketter for bryllup, Calla liljer: Pynt brudebuketten med Calla Lily; Basic calla lilje omsorg vil sikre en god vekst og en jevn tilførsel av disse blomstene. Calla liljer brukes i buketter og forseggjort blomsteroppsatser. Blomsten er så utrolig vakker, en enkelt frittstående ser strålende.