Rengjøring kontaktlinser

Rengjøring kontaktlinser er et svært viktig skritt i linsepleie. Prosessen som er forklart for deg av din optiker, eller den personen som selger deg linser, virker ofte litt kjedelig, men definitivt har sine fordeler. Som en som har brukt kontaktlinser i mange år, har det vært mange ganger når jeg har hatt lyst til å hoppe renseprosessen, og bare sette meg linser i løsningen fylt saken. Faktisk har jeg gitt i og gjort nettopp det flere ganger. Men hver og en av disse tider, når jeg satte meg linser igjen, følte de mye mindre behagelig enn vanlig. Så om du gjør det for komfort, eller for å minimere sjansene for å få en øyeinfeksjon, omsorg for og rengjøring kontaktlinser er svært viktig.
Rengjøring kontaktlinser
Start ved å plassere linsen saken på en ren overflate et sted nær deg. Åpne ut linseeske, kaster du den gamle løsningen og fyll den med friskt løsning. Du kan bruke en multi-purpose-løsning, eller en kontaktlinse desinfeksjonsmiddel. I tillegg er noen mennesker også bruke enzym tabletter én gang i uken for å bli kvitt overflødig proteiner innskudd.
En svært viktig innledning til rengjøring kontaktlinser er å vaske hendene godt. Den metoden jeg foreslår, krever at du først grundig vaske hendene med såpe og vann, til de er skinnende rene. Skyll hendene godt for å sikre at det ikke er såpe igjen på dem ellers, hvis den kommer inn i øynene, kan det føre til brenning og rive. Hvis du skal ta ut linsene på med høyre pekefinger og tommel, bruke venstre hånd for å lukke vasken trykk. Deretter tørke hendene med rene papirhåndklær.
Ta kontakt linse ut av øyet og legg den i håndflaten din litt cupped hånden. Dekk den med litt kontaktlinser rengjøringsmiddel, plasserer du fingeren i linsen og flytte det 5 til 10 ganger i sirkel med klokken. Gjør deretter det samme i retning mot klokken. Når du er ferdig, skyll ut linsen med litt mer løsning, og plassere den i linsen saken. Gjenta samme prosedyre rengjøring med den andre linsen.
Man må aldri prøve å rense kontaktlinser med vann, kan du bruke saltvann å skylle dem. Løsninger for rengjøring og soaking linser bidra til å holde dem sterile, som rent vann wont do. Noen mener også prøve å rense kontaktlinser med hydrogen peroxide. Mens hydrogen peroxide er en god rengjøringsmiddel for fliser og en rekke ulike overflater, er det ikke anbefalt for et produkt så delikat som kontaktlinser. Den eneste måten å bruke det er, hvis det kommer som en komponent i en løsning ment spesielt for rengjøring kontaktlinser.
Kontakt Lens Care; Ha linsene kun for tiden varighet som er anbefalt. Dette kan være timer i døgnet, eller antall dager i tilfelle av disponibel kontaktlinser. ; Følg alltid rengjøring og lagring av instruksjoner gitt av din optiker, ettersom de vil være spesielt egnet til den type linser du bruker. ; Juster aldri, ta på eller ta av linsene uten å vaske hendene først. ; Hvis du føler svie eller kløe i øynene, se rødhet eller erfaring overdreven rive, slutte med linsene og besøke øyet lege. Bare fortsette med linsene når problemet har blitt rettet. ; Kontaktlinser kan tørke ut øynene dine. Bruk en løsning ment å spesielt våte dem og holde dem fuktige. Også, ikke utsette øynene til noen direkte sprenge av luft. ; Les om:; Hvordan legge kontakter i øynene dine, Contact Lens Problemer; kontaktlinser uten resept; Følg disse trinnene med rengjøring kontaktlinser og ta vare på dem, å ta godt vare på øynene dine. I tillegg, prøv å bruke solbriller når du er utendørs og aldri sove med dem på, med mindre du er foreskrevet "Extended Wear 'kontakter.