Riktig Tabell Innstilling for formell middag

Det finnes en rekke regler om formell dinning. Hvis du ikke er vant til hosting formelle middager, kan oppgaven være en ganske opprivende en. For å hjelpe deg ut, vi ikke bare har informasjon om riktig bordet setting for formell middag, men også har tips å komme deg gjennom kvelden sans uhell. En klassisk fransk måltid er 13 baner, men i dag norm er tre eller fire retter. En fasett å huske på er at etter hvert som antall kurs øker, størrelsen på deler av maten som går på tallerkenen synker, og det gjør også mengden av vin i glasset. En annen pekeren er at hvis du har tenkt å invitere flere enn 12 personer for en formell middag, så det skal serveres i bufféstil. For godt mål, holde et ekstra cover satt opp, slik at du raskt kan erstatte noe som faller i gulvet. Et annet praktisk tips om riktig bord setting for formell middag er å ha på hånden noen club soda og håndklær, som kan brukes i tilfelle søl.
Hvordan sette en tabell riktig for en formell middag
For å starte, er stedet kort, som forteller hver person hvor du skal sitte der, plassert over stedet matten. En viktig del av riktig tabell innstilling etikette er at hvert sted innstilling skal være identiske. I noen tilfeller, hvis du har en gammel eller på annen måte vakkert bord, kan du bruke spisebrikker men ingen duk. Og samtidig legge duken, sikre at den er riktig sentrert, og at en lik mengde tøy henger av alle sidene. Stedet mattene bør plasseres slik at kanten av matten er ½ tomme fra tabellens kanten. Hvis du bruker store matter, plasser deretter flatware på matten. Alternativt, hvis du bruker den lille engelske type matter, så flatware går direkte på bordet.
Hvis du var å tegne en linje i midten av lengden på bordet, dette er hvor løperen går. Begge ender av løperen bør ½ tomme vekk fra bordet kanten. Ordne det nødvendige antall stoler, slik at de er jevnt fordelt rundt bordet. Nå plasserer en dekkplate foran hver stol, slik at kanten på platen er 1 tomme vekk fra kanten av bordet. Mens legging bestikk, grunnleggende regelen om skikkelig tabellen setting for formell middag er at håndtakene skal være 1 cm fra kanten av bordet. Som de fleste av oss vet, er den ytterste deler av bestikket brukes først. Rett til høyre for tjenesten platen kommer kniven, fulgt av teskje og deretter suppe skjeen. Over dem er plassert i glassene. Det ytterste glasset er hvitvin glass, etterfulgt av rødvinsglass og så vannet glasset. Når du beveger deg innover, blir hvert glass plassert litt over den forrige. Tommelen regel å følge er at vinen glass for hovedretten er plassert over kniven for dette kurset. Eventuelle andre vinglass står oppstilt bak de to første glassene.
Til venstre for tjenesten platen kommer desserten gaffelen, etterfulgt av middag gaffel og deretter salat gaffelen. Over gaflene plasseres brødet og smør plate, sammen med smør kniv. Bladet av smøret kniven må møte i midten av tallerkenen. Til venstre for salat gaffelen er plassert pent brettet serviett. Denne bestikk innstillingen må endres litt etter maten du har tenkt å tjene. Hvis du planlegger å tjene en forrett før suppe, så suppe skjeen kan plasseres mellom kniver. Blomster ser fantastisk på et middagsbord, men sørg for at ordninger er ikke over øyehøyde. Tilsvarende må lysestaker plasseres slik at de tillater alle å få øyekontakt.
Les om:; Riktig Dining Etikette; Elegant Tabell innstillinger; Formell Etikette regler; Disse tips om riktig bord setting for formell middag bør tillate deg å være vert for et bekymringsfritt middag. Som vert / vertinne, må du også plass folk på en slik måte at alle er komfortable og det er en enkel flyten i samtalen ved bordet.