Strawberry Planter Care

Den lyse røde farger aromatiske jordbær hører til slekten Fragaria, av Rosaceae familien. Jordbæret er en kjølig vær frukt, som er dyrket over hele verden i tillatte klima. Jordbær var en viktig frukt serveres under antikken, ingen romersk eller gresk festival var komplett uten et bord legges med dette frodige røde bær. Økende jordbær i hjemmet hager er nå veldig lett med alle relevante jordbærplanter pleie informasjon tilgjengelig. Før jeg kommer ned til å fortelle deg hvordan du kan sikre en god høst, et ord om jordbærplante voksende mønstre.
Strawberry; Strawberry planter er unike i sin utbredelse og overlevelse metoder. En jordbær plante krone er flerårig, og røttene er årlig. Disse plantene er stoloniferous, vokser de med hjelp av sine utløpere eller løpere. Løperne kommer ut kronen og bevege seg nedover i jorden for å spire røtter. På denne måten anlegget mister sine gamle røtter vike for nye, samtidig som også bor flerårig. Jordbæret anlegget bærer små trifoliate blader, og hvite blomster som blir til frukter. Hvor sunt og store din frukt vil bli, avhenger mye av jord og klimatiske forhold.
Strawberry Planter Care, The Strawberry vi ser i dag er langt fra det som ble funnet i antikken. Den ville jordbær var uspiselig, eller ofte veldig små og smakløst, og mest brukt til medisinske formål. Etter hvert ble jordbærplanter utviklet til det vi ser i dag. Størrelse, farge, smak, og motstand mot skadedyr og sykdommer er avhengig av cultivar plantet.
Jord og beliggenhet: Jordbær skal være plantet i jord som er godt drenering, men likevel i stand til å sikre nok fuktighet til røttene. De tolererer ikke begge, tørke eller stillestående vann. Et pH-nivå på 5,0 til 6,5 anses best for deres vekst. De reagerer veldig godt på periodisk bruk av organiske kompost, spesielt under blomstringen og fruktdannelsen sesonger. For sunne frukter, er en solrik ikke er ekstremt varmt sted behov. For mye skygge på den annen side vil bare føre til vegetative vekst, hemmer frukt yield. Shade øker også nivået av fuktighet som kan oppmuntre til sopp og råte i røttene. Strawberry senger bør ikke være nær tomater, paprika og poteter senger, slik de vil konkurrere om næringsstoffer.
Plant Utvalg: Det er mange jordbær sortene man kan velge fra, hver med en annen størrelse og smak. Imidlertid må noen hensyn holdes i bakhodet når du velger din anlegget. Velg sorter som er nærmest ditt lokale miljø tilpasningsevne. Hvis du planlegger å bli i en eksotiske sorten, må du studere dens vekst kravene godt. Velg planter som er pest og sykdomsresistens, sunn og full av unge spirer. Den beste tiden å treffe anlegg barnehager for jordbær ville ville være enten høsten eller våren.
Planting og Vanning: Man kan plante jordbær i hengende potter og beholdere (for å gi den en dekorativ utseende), eller i senger. Sengen skal være godt dyrket, og jorda løsnet til en dybde på 12 til 15 inches, med et tykt lag med kompost. Plant dem i rader som har blitt linjeavstand 4 meter fra hverandre. Det anbefales generelt å suge røttene i vann i omtrent en time før planting. Plant plantene rundt 20 inches hverandre i radene i bakken dypt nok til å dekke røttene. Hvis du allerede har et anlegg som har spiret løpere, så bare strekke løperen bort fra morplanten, og plante den enten i et hull i bakken eller i potten. I en måneds tid, vil datteren anlegget være sterk nok til å overleve på egen hånd, så bryte forbindelsen med morplanten. Vann planter tilstrekkelig og som per kravet, mer i tørkeperioder, og ubetydelig beløp i løpet av vinteren. Les mer på tips for dyrking jordbær i hengende potter og containere.
Gjødsling og Pest Control: Bruk en godt balansert gjødsel designet spesielt for jordbær. Gjødsle med en 10-10-10 (NPK) gjødsel før planting og etter innhøstingen. Aldri befrukte overdrevet, som det vil redusere frukt yield, og gjør plantene mer utsatt for sykdom. Jordbær er utsatt for virus som regel forårsaket av for mye vann. Pass på at du vann anlegget bare i morgen, vil dette tørke bladene ut i løpet av dagen. Most bugs kan styres med en bakteriedreper spray. Frukten skal ikke berøre bakken, som det kunne bli skadet og spre smitte til anlegget. Midd og bladlus, og grått mugg og pulveraktig mugg er noen av de sykdommer og skadedyr som kan påføre skade på anlegget ditt.
Les mer om hvordan du tar vare på jordbærplanter
Tips for Økende Strawberries, Gjødsel for jordbær, beskjære planten bare å fjerne døde hoder, og infiserte stengler og frukt. Mulch for å sikre luke gratis jord rundt planten. Jordbærplanter omsorg også omfatte vinteren omsorg for jordbær, for å sikre at anlegget overlever vinteren. Selv om en flerårig, må de erstattes med nye løpere hvert par årene for å sikre en jevn flyt av yield, år etter år.