Banana Tree Care

Navnet banan er i bruk både på herbaceous anlegget og frukt den produserer. Banana treet er innfødt til Sørøst-Asia, men det ble først domestisert i Papua Ny Guinea. Selv om ofte betegnes som tre, er banan faktisk en ikke et tre. Dag, er bananer dyrkes i flere land i hovedsak for frukt. Noen få banan planter er også dyrkes som prydplanter, særlig på grunn av deres spiral arrangert, vakre blader. Krever imidlertid bananplanten mye oppmerksomhet og omsorg. Så, la oss ta en kort titt på utendørs så vel som innendørs banan trepleie.
Plant Beskrivelse
Banana er en raskt voksende flerårig, med en sterk og solid stamme eller stengel. Stilken er faktisk en pseudostem, dannet med konsentrisk lag av blad kappe. This psuedostem kommer fra undergrunnen rhizom eller corm. The pseudostem kan nå en høyde på fra 20 til 25 fot, med spiral arrangert blader. Bladene er brede, og kan spre seg opptil 60 cm, mens nå en lengde på ca 2,6 meter. I blomstringstiden, kan en klynge med blomster finnes i stilken, som er igjen dekket med lilla bracts. Som fruiting sesongen kommer, banan frukt vokse i en hengende klynge, som er betegnet som en gjeng. Like etter fruiting, dør stilken og den neste år, vokser ett nytt stilk fra corm.
Slik Care for ett Banana Tree
Banana trepleie begynner med valg av et riktig område for å plante treet. Treet foretrekker sterkt sollys, men det kan også klare å vokse godt i en delvis skyggelagt område. Men, er det bedre å velge et sted som får mye sollys for å vokse banan treet. Det neste viktige punktet er jordtype. En godt drenert, sandholdig jord, rik på organisk materiale er best for dyrking av banan. Heavy jord, slik som potting jord er ikke ideelt for dyrking av banan anlegg. At jorda kan beholde nok fuktighet, men på samme tid, holder ikke vått i lang tid kan betraktes som en ideell jord for dyrking av banan treet. For innendørs banan treet, plassere anlegget på et område som får nok sollys.
Den neste delen av bananplanten omsorg er vanning. Treet trenger regelmessig vanning, men pass på at den ikke sitter i vann. Stående vann kan råtne roten av treet. Den beste måten er å sjekke matjord, før vanning banan treet. Hvis toppen jorda er tørket opp til halvparten eller en tomme, så vann anlegget. Banan trær plantet i våte og skyggefulle steder ville generelt, krever mindre vann enn de som var dyrket i solfylte steder. Vannet Kravet av treet vil også være mindre i løpet av vinteren dagene. Så, redusere frekvensen av vanning i løpet av vinteren. Innendørs banantreet vil også kreve mye vann i vekstsesongen. Men, igjen stående vann kan råtne roten. Så sikre riktig drenering for bananer dyrket i potter. Ikke glem å sjekke jorda før vanning innendørs banan anlegget.
Så vidt befruktning er opptatt, kan gjødsel brukes gjennom hele vekstsesongen. Generelt, er en liten mengde gjødsel brukes mens vanning anlegget, og deretter en tung dose gis gang i måneden. Du kan bruke en balansert gjødsel til din banan plante, men mengden av nitrogen skal reduseres ved blomstring. Banana frukt er veldig følsom for sollys og dermed, overdreven intenst sollys om sommerdager kan brenne dem. Så, hvis du har plantet din banantreet på et sted som får mye sollys, beskytte fruktene ved å dekke dem med en lett klut.
I løpet av vinteren, må du beskytte banan treet fra den harde kulden. Hvis stedsdataene blir lyst frost, kan du pakke eller dekke stammen med et teppe. Trærne dyrkes i containere kan lett beskyttes mot den ekstreme kulden ved å bringe dem innendørs, når temperaturen faller under 28 grader Fahrenheit, spesielt om natten.
Les mer på:; Dverg Banana Tree, historie Bananas, interessante fakta om Banana; Håper disse enkle tips om banan trepleie vil vise seg nyttig i voksende friske banan planter. Bortsett fra å være en vakker plante, produserer banan treet frukter, som ikke bare har en deilig smak, men er også kjent for deres ernæringsmessige verdi. Så kan du vokse disse trærne, både som prydplanter, samt for deres deilige frukter.