Hvordan Grow søtpoteter

Sweet poteter er en velsmakende rot grønnsak, i utgangspunktet tilpasset tropiske og subtropiske klimatiske forhold. De er en rik kilde til karbohydrater (både enkle og komplekse), proteiner, fiber, betakaroten, vitamin B og vitamin C. Som per næringsinnhold, søt poteter er overlegen andre kulinariske grønnsaker. I en grønnsakhage, kan de tilpasse seg på ulike typer jordsmonn og vekstvilkår. Denne artikkelen belyser de ulike trinnene på hvordan å vokse søte potetene i en gryte eller hagejord.
Hvordan å vokse Sweet Potatoes hjemme?
Sweet poteter er veldig lett å vokse og vedlikeholde, spesielt i områder hvor det er varmt klima og en lang vekstsesong. De også plantet som bunndekke i vanlige bed å kontrollere luke vekst. Mange hagearbeid entusiaster foretrekker opprettholde søtpotet vines som prydplanter. Nevn nedenfor er de nyttige tips, som du kan følge med mens plante søte poteter hjemme:
Plantation Site: Det mest utfordrende trinnet i økende søte poteter er å velge en plantasje nettsted som oppfyller veksten kravene i denne tropiske avlingen. De vokser best i godt drenert sandbunn og i områder som får full Søn Annen ideelle oppvekstvilkår søte poteter er varme netter, moderat nedbørsmengde (minst 500-750 mm årlig), litt sur jord (pH 5 til 6,5), og lang vekstperiode.
Jord Forberedelse: Bland hagejord med gårdstun kompost og sand (om nødvendig) å gjøre det fruktbare og for å sikre riktig drenering. Sweet poteter kan ikke tolerere ekstremt kalde klimaet og frost. Vurderer disse, er den ideelle tiden for å forberede jord 3 - 4 uker eller en måned før ankomst av tunge frost. På denne måten kan du vokse søte poteter umiddelbart etter frosting er over og når jordtemperaturen måler ca 70 ° C.
Velg Sweet Poteter: Det finnes mange varianter av søtpoteter, som skiller seg i kjødet og hudfarge. Se etter den typen som passer jorda og vekstvilkår i ditt område. Velg alltid sunt, sykdomsfri knoller med intakt hud og de som er fri for myke eller råtne flekker. Søk råd fra den lokale horticulturist, hvis du er usikker på om variasjon.
Planting Sweet Poteter: Sweet poteter er forplante seg frå knoller-og / eller slips (klatreplante borekaks). Du kan begrave søtpoteter halvveis i jord eller vann for å fremme slip formasjonen. Når glipper er ca 6-8 cm lang, svakt skjær dem ved hjelp av en skarp skalpell eller kniv. Plasser glipper i jordsmonnet (½ en tomme dyp) i en skrå posisjon, opprettholde en plass på det 12 - 18 tommers mellom to planter. Plant slips så snart du kutte dem fra moren søtpotet rotfrukt.
Økende Innendørs: I tilfelle du er på jakt etter informasjon om hvordan å dyrke søtpoteter i containere eller hvordan å dyrke søtpoteter innendørs, følger de samme tipsene som er nevnt ovenfor for å forberede jord og fremme slip formasjonen. Og stedet for å vokse en søt potet slip i hagen jord, plante den i en stor beholder (ha potting jord) og legg den i en sol-opplyst hage område eller en solfylt vindu (innendørs hagearbeid). Vite mer på beholder hagearbeid.
Etter Plantation Care: Etter behandling av søtpoteter innebærer hovedsakelig jevnlig vanning av plantene, spesielt når de er i tuber formasjonen scenen. En svært tørre jord (tørke) resulterer i små størrelser knoller, mens en vasstrukne jord fører til råtnende av den søte potet knollene. I korte, kan du holde på fuktigheten i jorda, men ikke våt. Også holde et øye over luke vekst og sykdommer som root-knot nematoder og wireworms. Vite mer på ugrasbekjempelse.
Dette var en kort om hvordan å dyrke søtpoteter i jord. Når plantene får etablert til jord, kan du høste bladene gjennom hele sesongen. Imidlertid er hyppig fjerning av blader ikke tilrådelig, da det kan redusere tuber størrelsen. I varm regioner, kan søtpoteter høstes innen 3 - 4 måneder etter plantasjen, mens den voksende perioden er lengre i kaldere områder. En enkel måte å identifisere eldre anlegg er å sjekke gule fargen på bladene. Å høste søte poteter, kan du gravde jorda rundt hovedstammen og trekk knollene.