Sopper Typer

Sopp verken komme under planter eller dyr under og klassifiseres som sopp. Vi er alle klar over de vanligste soppen formet som søt liten padde avføring. Men det er over 2000 forskjellige typer sopp som vokser på overflaten av jorden, som kommer i alle slags former og størrelser. Det er hvite, gule, brune, rød, sort sopp typer og alle fargene man kan ønske deg. De kan være fan formet, knapp, nåleformet, etc. sopper kan klassifiseres på ulike måter og det er vanskelig å snakke om alle de forskjellige typer av klassifikasjoner, men i denne artikkelen vil vi ta en titt på de viktigste grupperinger av ulike sopper typer. Les mer på typer sopp.
Ulike Type av sopper
Sopp kan klassifiseres i score måter, for eksempel vitenskapelig måte osv. Her vil vi raskt klassifisere soppen i fire kategorier:
Spiselige sopper
Shaggy Mane (Coprinus comatus); Dette er en av de mest karakteristiske sopper som sin lodne manen kan identifiseres selv fra et tog i bevegelse, og er den største gruppen av spiselig sopp. Også kjent som advokatens parykk, disse sopp har caps som har tilstedeværelse av lodne, innsiden ut brunaktig vekter med hvite gjeller. Fant våren, sommeren og høsten, disse sopp typene er ganske delikat og smuldre veldig lett. Siden de er ganske skjøre, de må være plukket og spist samme dag.
Bearded Tooth (Hericium Erinaceus); Også kjent som pom pom sopp, sopp disse kommer under tannen sopp gruppen. De vises på trær og logger og ser ut som klumper av hvite pelsen hengende fra barken. Selv om friske hvite når unge, disse sopp gul med alderen. Det beste med disse sopp er at de ikke har noen lookalikes, og kan inntas uten frykt for å spise noe giftig variasjon. Bearded tann sopp trenger å bli spist når unge, fordi gulaktig, eldre smake ganske surt.
Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus); Disse typer sopp er kjent for sine østers skall-lignende figur som vokser som hyller på barken av trærne og falt logger. Deres hvit, elfenben farget flate, er vifteformet cap, hvite gjeller og myke indre kjøtt funnet voksende i løpet av våren, sommeren og høsten. De forekommer i klynger i en overlappende mote. Siden disse sopp er lett å vokse, er disse foretrekkes av kommersielle dyrkere. Selv om disse sopp har flere lookalikes, ingen av dem er skadelige, men kan bare være ubehagelig i smak. Les mer på typer spiselig sopp.
Giftige sopper
Jack-O'-Lantern (Omphalotus olearius); Denne gresskar fargede sopp funnet i høst, lyser i mørket. Faktisk, noen av disse sopp også avgir en litt grønnaktig glød om natten. Men ikke bli lurt av sin luring utseende. De kan se, lukte og smake nydelig, men dette glødende sopp er giftige, og inneholder et giftstoff som heter muscarine. Ved svelging, conduces dette toksinet til overdreven spyttsekresjon, svette og tårer. Tenk gråt etter å ha spist denne soppen! Dessuten, det også resulterer i kvalme, magekramper, oppkast, lavt blodtrykk, pusteproblemer og uregelmessig hjerteslag. Selv om disse sopp kommer under giftige kategorien, er de ikke livstruende til friske voksne. Likevel, ikke gå mate disse sopp til folk du misliker.
Ødelegge Angel Mushroom (Amanita virosa); Disse sopp er hvite, med et lokk, stem og gjeller og bære skinn til spiselig sopp typer. Men disse sopp inneholder et giftstoff som heter "amanitin" som tar 24 timer å manifestere tilstedeværelse sin i form av symptomer. Det conduces til kvalme, diaré, magekramper og hvis den ikke behandles, kan det føre til uopprettelig nyre-eller leverskade. Det har også vært rapportert tilfeller av dødsfall i området etter forbruker disse sopp. Så vær forsiktig og holde seg borte fra disse villedende hvite sopper.
Green-spored Lepiota (Chlorophyllum molybdites); Fant i sommer og høst mellom ugress på forstads plener, enger og beitemarker, disse sopp har en mindre avrundet cap og utvide inntil deres cap flater helt. Den ytre overflaten av sopp er tørr og hvit med brune flekker som utvikler seg inn vekter i sentrum av hetten. Gjellene av sopp er i utgangspunktet hvitt, men blir grønn til grønnlig grå som den modnes. Disse sopper er giftige som de inneholder proteiner eller aminosyrer som ikke kan tolereres av våre fordøyelsessystem. Forbruket av disse typene sopp ville conduce til kvalme, diaré, oppkast, abdominal kramper, osv. innen de neste en og en halv time. Siden disse er vanlige sopp typer finnes på plener på USA, må man være forsiktig med å rive, og forkaste dem, så ikke deres barn eller kjæledyr uhell spiser dem.
Medisinske sopper
Enoki / Enokitake eller Winter Mushroom (Flammulina velutipes); Disse lange, hvite, trådliknende sopp med små hvite knapper på slutten er rett og slett for pen til å spise. Å ha en mild smak, kan disse sopp bli kastet inn i salater, oppstuss stekt eller brukes rå for knase i smørbrød. Hva enda mer bemerkelsesverdig om disse ganske sopp er at de er lastet med medisinske egenskaper. Det er funnet å ha anti-tumor og anti-lymfom aktiviteter. Videre har forskning også vist at disse soppene kan øke immunforsvaret, lavere kolesterolnivå og lavere høyt blodtrykk. Les mer om sopp: ernæringsmessige verdien av sopp.
Maitake, Hen of the Woods, eller Sheepshead sjampinjong (Grifola frondosa); Maitake betyr dans på japansk, og det antas at disse sopp fikk sitt navn fordi oppdagelsen av sopp var noe å danse om. Disse sopp er ofte funnet i sommer og høst ved foten av store eiketrær og andre hardwood trær. I dag er disse sopp mye dyrket for sin deilige smak og medisinske egenskaper. Disse sopp ikke bare øke immunforsvaret, men også nytte kroppen med antibakteriell, antiviral, anti-tumor aktivitet. De fungerer også som blod-sukker moderatorer og kolesterol reduksjonsgir. Les mer på maitake sopp helsefordeler.
Tyrkia-Tail Mushroom (Trametes versicolor); Disse sopp bærer skinn til halen av en kalkun og har caps med en rekke farger som brunt, buff, kanel eller rødbrun. De har tilstedeværelsen av kontrasterende konsentriske sonen av farger, som gir soppen en zonate utseende. Overflaten på hetten er fløyelsaktig eller uklar. Selv om ett av de oftest funnet sopp i nordamerikanske skoger, disse sopp vokse på noen døde logg eller rotne tre. Disse sopp har antioksidant, antibakteriell, anti-tumor og antivirale egenskaper. Dessuten, de også danne effektive lever og nyre tonics.
Les mer på:; Tips om Growing sopper; sopper: kalorier i sopper, Ulike typer sopp har flere medisinske egenskaper og ble brukt i kinesisk medisin i århundrer. Men en må være veldig forsiktig før man spiser ukjent sopp typer. Det giftige varianter kan selv ta livet, så vær våken og sørg soppen du spiser er trygg!